Global Issues: Voices of Africa

Global Issues sætter fokus på globale problemstillinger og arbejder med elevernes viden og forståelse om verden som helhed. Engelsk som adgang til verden er udgangspunktet for det vindue, vi tilbyder eleverne at beskue verden igennem. Eleven vil gennem de forskellige forløb med udgangspunkt i autentisk materiale arbejde med kulturelle forskelle og ligheder i enkle kulturmøder med fokus på engelsksprogede områder.

Forløbet Voices of Africa sætter fokus på det moderne Afrika. Det tager udgangspunkt i tre succesrige afrikanere fra hvert deres land og inden for hvert deres område: en nigeriansk forfatter, en ghanesisk musiker og en entreprenør fra Malawi.

På hver deres måde er de en af “Afrikas stemmer”, og de tegner et andet billede af Afrika, end det vi normalt møder i medierne. Igennem forløbet får eleverne ny viden om Afrika og de tre “stemmer”. Det gængse billede af Afrika bliver udfordret, og igennem videoer, tekster og øvelser skal eleverne forholde sig til og diskutere de forskellige fortællinger om Afrika, som de møder i løbet af forløbet. Eleverne kommer til slut selv til orde, når de skal deres eget blogindlæg om Afrika i dag.