The Halloween Wizard

Forløbet The Halloween Wizard tager udgangspunkt i en historien om drengen Matty, der pludselig, efter eget udsagn, får magiske evner og forvandles til en troldmand.

Vi følger Matty rundt i sit kvarter, hvor han møder forskellige magiske Halloween-væsner, som han tryllebinder og udøver sin magi på. Hans magiske ”evner” rækker dog ikke til at forhindre et kys fra pigen Susan.

Gennem forløbet tilegner eleverne sig viden om bl.a. ord relateret til Halloween, tekstforståelse, spørgsmålsopbygning og til sidste et læseteater.

Forløbet er tilrettelagt således, at det henvender sig til 5. klasse, da tekstmængden er begrænset og opgaverne forenklede. Forløbet kan med fordel lægges i forbindelse med forløbet Halloween, som ligeledes ligger på portalen her.

Fokus på sprog

Forløbet indledes med en keyword-opgave, hvor eleverne får kendskab til nøgleord, som vil hjælpe dem med at forstå det, de læser og lytter til. Disse ord er ikke glosseret i teksten.

Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem om at slå gloserne fra, når de læser teksterne.

I det første kapitel bliver eleverne opfordret til at samle ord til deres egen ordbog, My Own Dictionary. De skal som minimum samle ord under et tema, Halloween, men kan også lave undertemaer. Ved at arbejde med kategorier, styrker de deres ordforrådstilegnelse.

Kultur

Forløbet lægger op til et kulturmøde med den amerikanske tradition om Halloween. Eleverne lærer ord og begreber relateret til dette tema, og får ligeledes mulighed for at sammenligne deres egen danske Halloween-tradition med den amerikanske.